tisdag 29 mars 2011

Hundsimsdags

Det är hundsim idag. Det innebär att Mika aktiverar en av sina längsta beteende- (eller förväntans)kedjor.

Det börjar med att husse hämtar henne och mig (när jag kan) med bilen. När vi anländer vid Hundpoolen tar vi en promenad i parken och hon gör alla behov (av nån anledning skiter hon alltid efter bilturer) och spanar efter haren som bor i den parken.

När det är dags att kliva in genom porten får man vara lite alert så vi hinner hindra henne från att skälla eftersom förväntan och energi är rätt höga. Oftast är det ingen före, så vi kan promenera rätt in, och Mika travar helt av sig själv upp längs spången till poolen. Där blir det stopp för att vi måste fälla ut en del så hon kan gå ner i bassängen. Eftersom delen som går ner i vattnet svajar lite är hon väldigt tveksam till det, men går alltid ner efter lite övertalande.

Efter ett par rundor tycker Mika att
det är dags för nästa del av hennes förväntanskedja, men hon får vänta tills hennes halvtimma i simmet har gått. Sen kliver hon upp, skakar sig och blir ytterst motvilligt duschad.

Efter duschen kommer torkandet, som hon verkligen uppskattar. Hon vill bli ordentligt torkad i ansiktet och öronen, men även kroppstorkandet är skönt, en sorts massage och mys i ett.
Därefter är det täcke på, ett BackonTracktäcke som går långt ner över lederna och baken och värmer skönt.

Sen serveras godis ute i receptionen, en från receptionisten/ägaren/sjukgymnasten och en från husse/mig. På väg till bilen kissar man, också det vanligen enligt rutin, på en av de vanliga platserna.

När man kommer hem ska hon bära sin simboll hem från bilen, även om vi inte använt den under simmet. Hon får så mycket vatten i munnen med den bollen och vi misstänker att mycket av hennes harklingar och hosta beror på det, så den är numera bannlyst från bassängen. Men hem ska den bäras, och väl hemma serveras ett grisöra. Och detta ingår också i hennes förväntanskedja, det märks på att om husse slöar eller "har glömt" så sitter hon i köket och stirrar på skåpet tills han kommer ihåg. Minne som en elefant. :D

1 kommentar:

Heidi sa...

För säkerhetens skull (frångår mina egna priniciper) så svarar jag här:

Du får väl ägna dig åt bloggfikan som trots allt bara är en kväll i veckan, övriga bloggar är ju där alla dagar i veckan. Här finns inget att se, på Mullebloggen finns massor. ;)