tisdag 22 juni 2010

Spinnande lavendel

På grund av semestrar och sånt blev vi tvungna att dubbelboka hundsimmet igår, dvs, husse och Mika for iväg till Sumpan och simmade i poolen, och Magi och jag åkte till Bagarmossen och sprang i treadmillen. Magi förknippar denna aktivitet så mycket med godis nu att när hon tyckte sjukgymnasten och jag var nonchalanta sprang hon in i glaslådan en gång till, för det är där det serveras baconost. :) Smartjycke!

Doris matte påpekade att Magi gått upp i vikt, och det bekräftades vid vägning. Damen väger 25,35 kilo. Mer passande vikt vore 21 - 22 kilo. Men man kan inte både ha effektiv bantning och lydnadsträning samtidigt, och just nu går lydnaden först.

Sent på natten gick jag ut med Sibylla och Magi, en oväntat lyckad kombination. Magi satt och spanade och lät bli säkert arton grejor hon ville äta på, bl a en fågelfot, vilket är ett enastående nytt rekord. Alltså, utan att jag var tvungen att slita dem ur hennes mun eller ens ta i - det räckte med ett nej och en fot placerad i marken.

Sibylla gick fram och nosade på Magi och vice versa, och satt i övrigt mest på stenen och iakttog eller promenerade omkring i rabatterna. När jag återintroducerade lavendelrabatten la hon sig och hånglade med den ungefär som en undulat i vått blåbärsris, en referens i alla fall Frida kommer att förstå. :)

Trots att båda damerna var så enastående uppmärksamma missade de båda två räven som kutade över gatan och gräsmattan. Jag klagar inte.

Eftersom Bylla envisas med att hon ska sova på min kudde alldeles framför min näsa hade jag en intressant känsla av att gå och lägga mig med en påse lavendel. Om nu lavendel spann.

1 kommentar:

Kraxarna sa...

Hahahaha! Det måste ha varit en magisk rabatt