måndag 29 augusti 2011

Perspektiv

Just nu har jag en period när jag inte är lika noga med vad jag äter och jag blev glad när jag klev på vågen imorse och den ändå visade 79,7. Jag vill inte över 80 kilo igen så jag får börja ta tag i maten lite mer. Men så tänkte jag på att för två år sen var jag inte långt ifrån 100 kilo och det var då jag bestämde mig för att gå ner i vikt.

Jag gick ut lite "löst" med att sluta dricka coca cola. eftersom jag drack en dryg liter om dagen, oftare 1,5 liter var det ett stort steg. Sen började jag med LCHF på min systers rekommendation, och eftersom det funkar för henne tänkte jag att då lär det funka för mig också.

LCHF uttydes Low Carb High Fat och betyder att man ersätter socker som energikälla med fett, vilket är en mycket mer naturlig variant särskilt om man tar i beaktande att socker var en sällsynt lyxartikel i många tusen år. Och i socker räknas även sockerkedjor in, dvs kolhydrater, dvs bröd, pasta, ris, potatis. Dessutom krävs det ingen vägning eller räkning av mat vilket jag gillar, och så äter man väldigt gott.
Numera tycker jag pasta och ris smakar sött, mer som godis än mat, och jag saknar det inte.
Mycket ofta byter jag helt enkelt ut den delen av maten mot frysta grönsaker i påse. Ja, tillagade, förstås.

Första bilden är från Lens 60-årsfirande, den andra från Skånesemestern och tredje från en hundpromenad. Jag syns egentligen bättre på Skånekortet, men där har jag solglasögon.

Själv ser jag mest skillnad i ansiktet, men mycket för att jag inte har glasögon längre. Nog för att det syns skillnad, men nu ser det mer ut som jag känner mig inuti. Jag har hittat tillbaka till min självbild även utanpå.

Om ni minns Kier, mitt ex, så är han missnöjd med kortet av honom här på bloggen för att han också har gått ner mycket i vikt. Därför har han bett mig posta ett nytaget kort av honom för att ge ett bättre intryck av honom.

Först kortet han är så missnöjd med, sen ett kort han skickat till mig för att visa er.


Inga kommentarer: