lördag 17 januari 2009

Mera simning i baljan boys

Mikas husse fotade ett av de senaste besöken på Hundpoolen. Mika demonstrerar:

Lägg märke till den av förväntan krullade svansen. Det här är favoritpunkten i Mikas veckoschema, men själva hoppet från rampen är lite läskigt, därav de lite oroliga öronen och mattes lockande hand.Först några uppvärmningsvarv längs kanten, fortfarande med svanstippen ovanför vattenytan.
"Kom igen då matte, när kommer det roliga?"
Sen börjar vi äntligen slänga frisbees så hon får jaga dem längs hela långsidorna, och vi smygande jagar henne längs kanten och hejar på. Dvs en av oss, den andra ska stå kvar vid kortsidan och slänga nästa frisbee när hon kommer tillbaka med den första.

De av er som nånsin slängt något åt Mika och sen förväntat att hon ska komma och leverera kanske förstår hennes förtjusning när jag berättar att hon självmant släpper frisbeen hon har i munnen när hon ser att man är beredd att slänga nästa. ;)
Och är matte sölig med att slänga tar man saken i egna käftar. Rena hajen!
Hennes lilla fjantiga krage kommer verkligen till sin rätt här. Men utan den blir man ju våt i öronen och det går ju bara inte för sig.
Här ser vi Mika i bytet mellan frisbees, sneglande på konkurrensen, dvs fotografen aka husse.

Dragkamp är roligt, och Mika har lärt sig ta spjärn med tassarna mot poolväggen så hon får mer kraft. Gissa vem som vinner?

Nöjd Mika undviker medtävlarna igen - hon är fortfarande oöverträffad.

När det är några minuter kvar på simtiden trollar vi fram det bästa som finns i simvärlden - BOLLEN. Mikas fascination vid denna runda plastkula är intressant, i brist på bättre ord, och vi är inte helt säkra på varför, men vi tror det kan ha något att göra med att jaga bojar om somrarna. ;)

Det är bara så svårt att få grepp om den där rackarns bollen, den smiter undan hela tiden. Kolla svallvågorna.

Här går vågorna höga, öronen är spetsade och hela kroppen simmar för fulla muggar, till skillnad från det förströdda paddlandet under uppvärm-ningsvarven. Mika gör sitt bästa för att fånga bollen, nästan dyker och tar ut sig så fullständigt att hon aldrig får simma med bollen mer än max 5 minuter. På land är bollen sen mer eller mindre ointressant. Lustig hund. ;)

Inga kommentarer: