söndag 4 juli 2010

Helg

Här tillbringade jag helgen, i en stuga från Dalarna strax utanför Strängnäs, på en plats kallad Silverhällarna.

Själva stugan påminde en hel del om mammas stuga på Vätö när hon köpte den, fast mer manlig på nåt sätt och med badrum inomhus - bara en sån sak.

Detta är utsikten från verandan, och den njöt vi mycket av. Flera gånger om dagen tog vi oss ner via den Lustiga Huset-inspirerade trappan och badade - vissa via trappan och vissa via vasstranden.

Vi tog med hundarna ut i båten en gång, men det var inte så jättelyckat, de satt mest och skakade utom när vi pekade ut fåglar åt Mika, och Magi ville helst sitta i husses famn. När vi släppt i land dem igen tyckte Mika det var mycket roligare att simma efter båten till husse, fast hon vägrade innan båtturen. Magi gick och lade sig i skuggan på bryggan.

Magi simmar inte har jag märkt, hon går gärna i, men bara till magen så hon blir lite sval och kan dricka enkelt. Mika däremot älskar att simma och har alltid gjort. I år lät hon till och med oss simma, vilket är en enastående bedrift som har tagit ungefär tolv år att övertala henne till... Det krävdes en god portion tålamod och skällande från båda parter innan det gick, men det gick! Och sedan simmade hon ut och mötte oss, varpå man fick säga åt henne att gå i land och låta sig bogseras ett stycke innan man vände och simmade till den mycket mer människovänliga trappan. Denna strategi fungerade tills idag, då hon plötsligt började vända och simma efter igen när jag släppte hennes ryggpäls. Bara att börja om. Men rent allmänt oerhört mycket smidigare än förr om åren.

Vi åt oerhört gott, alltid grillat såklart, och röken höll även de flesta flygfän i schack under måltiderna. Mycket somrig mat; laxfilé, väddökorv och fläskfilé med potatissallad respektive pasta var vad vi åt under helgen samt vaniljyoghurt med smörgåsar och tillbehör. En kväll krossade jag Martin i en sorts alfapetspel.

Den mer skogiga faunan presenterade sig i form av en blyg igelkott samt ett par skälliga rådjur och hundarna var fascinerade. De var inte lika glada åt bromsarna och myggorna, särskilt inte Magi som verkligen verkade rädd för bromsarna. Vad har de för odjursvarianter i Malaysia egentligen?

Alla tre dagarna var solen gassig och skön vilket är somrigt enligt mig - eller är det bara i mitt huvud barndomssomrar bara var soliga?

Fantastisk helg. Tack Martin!

Inga kommentarer: