söndag 24 juli 2011

Ystad djurpark med Noa och Leia (och föräldrar)

Fredagen var en mulen småregnig dag, men vi hade våra egna solstrålar med oss. Nog för att Leia ärvt sin mammas skeptiska min framför kameror, men det finns faktiskt flera kort, tagna av Martin, med leenden eller smilgropar på.

Det kan ju förstås bero på att Martin var synnerligen populär hos lilla damen hela djurparksbesöket. Och tvärtom, ska sägas.

När vi betalade för oss i entrén fick Noa en liten pratstund med biljettförsäljaren och stoppade sedan biljetten i fickan, på sina föräldrars inrådan. Vi klev in i djurparken och började med de klappvänliga getterna och killingarna, till allas förnöjelse. Sedan fortsatte vi med att mata hungriga vuxna och springande barn, så att vi skulle stå oss genom alla strapatser.

En överlycklig Noa tillber solen - eller en lite busig Noa tror hon hittat på hyss men misslyckats ganska kapitalt - fantastiskt kort hur som helst.

Strax efteråt hävdade hon att hon var trött i benen och ville åka hem, ett gammalt välkänt knep. men vid det laget hade vi tittat på apor i två olika aphus, lamor, alpackor, afrikansk boskap, emuer, strutsar, nanduer, åsnor, kameler, olika sorters kor och får, grisar, grodor, syrsor, sett lite matningar, hoppat i hö, lekt på olika lekplatser och studsat runt i största allmänhet.

Som avslutning fick Noa rida ponnyridning, på en hungrig shettis vid namn Pepsi. Noa pratade glatt hela tiden och log stort varje gång jag såg henne, men ville absolut inte rida en gång till.

Sen var vi rätt nöjda allihop. Noa lämnade glatt tillbaka biljetten till mannen vid entrén, vi delade upp oss i våra bilar och åkte till vår stuga för lite fika och inspektion. De hembakta muffinsen tycker jag var mycket godare än de butiksköpta - tack så mycket för en trevlig dag allihop!

1 kommentar:

pernilla sa...

Tack själva som sagt, kanondag! Jag har nu fått lite tips på hur man gör fluffiga muffins istället för platta, att prova nästa regndag...